Het schilderbeest in jezelf ontdekken

vergt opperste concentratie en toewijding.

*****

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik veel geoefend met tekenen, vooral cartoons en striptekeningen. Het inkaderen en vormen terugbrengen tot de essentie vond ik leuk. 

Het willen 'kaderen' van de wereld om mij heen is er nog steeds, maar inmiddels gebruik ik hier alweer ruim twintig jaar verf voor. Ik ben bewust autodidact en volg mijn eigen creatieve pad.

In maak portretseries die ontstaan vanuit een persoonlijke interesse in een bepaald thema, maar ook schilderijen in opdracht. 

Sinds 2013 kun je bij mij workshops volgen. De ochtend begint met 'onthaasten' en eindigt met een gezamenlijke bespreking. Hieronder een aantal reacties:

“Vandaag tijdens een museumbezoek bemerkte ik dat ik op een andere manier naar schilderijen ga kijken".

"Bij Anneke is een gevleugelde uitspraak METEN is WETEN, maar voor ons is het meten is zweten! Met andere woorden bij Anneke is het serieus schilderen naar waarneming om op die manier te komen tot een eigen persoonlijke schilderstijl. Leerzaam, inspirerend en gezellig!

“Door wat ik van Anneke heb geleerd heb ik in 4 etappes een groot schilderij met mijn kleindochter van 5 kunnen maken. Net als bij Anneke begonnen we met een 'vergadering’ wat we vandaag zouden gaan doen. We hebben net zo lang kleuren zitten mengen tot ze helemaal tevreden was. Wat een pret”.

"Het afgelopen jaar heb ik genoten van de (rustige) schilderlessen, het was fijn om de gedachten even op non-actief te hebben en me bezig te houden met kleuren, tonen en compositie".

 

 


 

1961 : geboren in Heemstede 

1971 - 1981 : afwisselend gewoond in Nederland en Wisconsin (USA)

1981-1985 : Opleiding lerares basisschool

1985-1993 : Secretaresse bij groot organisatie-adviesbureau

Getrouwd (1990) en moeder (1993 en 1996)


 

2002-2007 : Utrechts Centrum voor de Kunsten (Artibus) portret en model  

2007 publieksprijs tijdens uitreiking jaarlijkse Artibusprijzen.

2008-2013 : Wackers Kunstacademie masterclasses

Vrije Academie colleges :

Kunstgeschiedenis

Filosofische opvattingen vanuit kunst

Levenskunst over de grenzen

Materialen in de kunst